Skal der nyt loft til? Når man skal bygge nyt eller renovere er loftet et vigtigt element. Én ting er hvilken type du godt kunne tænke dig, en anden ting er hvilke materialer og design der passer ind til din nuværende bolig eller din boligs vision.

Skal der være synlige spær og bjælker, en glat overflade eller måske træ- eller listeloft. Vi guider dig gennem hele processen, fra planlægningen til udførelsen.

Det rigtige loft til din bolig

Mange overvejelser skal gøres, når man begynder at planlægge sit projekt. Nu til dags er mulighederne for typer mangedoblet, i modsætning til hvis man blot kigger 40-50 år tilbage. I gamle dage var trælofter det typiske valg, ikke mindst på grund af tidens trends, men også prisen og tilgængeligheden af denne lofttype.

Flere og flere boligejere, ønsker at være med indover, når der skal tages vigtige valg omkring boligen og vi ser især, at mange har specifikke ønsker til typer, materialer og design. Det er yderst moderne at have et loft til kip, men netop denne type kræver at man tænker lyddæmpende elementer med ind i processen.

Når man har loft med kip, ændres formen af rummet og akustikken bliver påvirket - her anbefaler vi at man benytter enten gipsplader eller troldtektplader for at minimere støj.

Det handler i al sin enkelthed om at kombinere design, funktionalitet og pris, når man vælger sit nye loft. Hos Byggefirmaet Ivan Dalsgaard har vi mange års erfaring med både renovering og nyt loft. Med base tæt på Møldrup hjælper vi personer i Midt- og Nordjylland med deres boligdrømme. 

Hvilke typer lofter findes der?

Som nævnt tidligere findes der i dag et hav af muligheder inden for lofter. Det gælder både valg af materialer og hvilket design man ønsker sig. Nedenfor er en kort opsummering af hvilke lofttyper vi typisk hører vores kunder efterspørge

  • Gipslofter, det kan være med eller uden akustikelementer
  • Klassisk trælisteloft
  • Troldtekt, også kaldet for træbetonplader
  • Pudset loft, som typisk ses i ældre hjem

Lyddæmpende loft som smart funktionalitet

Det er blevet ekstremt moderne at tænke funktionalitet ind i sine lofter. Flere og flere vælger et lyddæmpende loft til boligen.

Ikke nok med at disse lofttyper tjener et akustisk formål, så formår materialer også at gøre førnævnte funktionalitet en vigtigt del af designet. Her tænkes især på de moderne træpaneler eller troldtekt.

Hvad skal et nyt loft koste?

Mange håndværkere giver ofte en pris ud fra kvadratmeter og materialetype. Vi vil rigtig gerne høre dine tanker og ønsker til dit nye loft, og vi vil også gerne rådgive dig, sådan at du føler dig godt klædt på.

Du kan kontakte os for rådgivning og et uforpligtende tilbud på tlf 21 77 83 01 eller skrive mail til os på flemmingnedergaard@gmail.com. Alternativt kan du også bruge vores kontaktformular, hvor du kan skrive lidt om dit ønskede projekt.